Nordic Roaster Forum 2019

Så var tiden kommet igjen! I år så var kriteriet for egenvalgt kaffe at den skulle være av «leaf rust resistant hybrid cultivars» så vi gikk for en Parainema fra Honduras, av bonden Luis Delcid. Den tilsendte kaffen som alle konkurrentene fikk var en Obata (Hacienda Colima) fra Costa Rica.

Vi gikk i gang med forberedelsene og i år som i fjor sorterte vi grundig både råkaffen og de brente bønnene. Vi gjør dette for å få en renere kopp og for at vi ikke vil ha defekter på cuppingbordet. Vi gjorde noen prøvebrenninger og flere cuppinger før vi kom fram til den riktige profilen vi ville stille med i konkurransen.

Temaet under dette årets NRF var «Sustainability» og programmet finnes her.
Det var mange interessante forelesninger, men det jeg personlig lærte mest av var nok Simo Christidi (hovedbrenner, Solberg&Hansen) sin forelesning om hvordan man forbereder seg til brennekonkurranse og hvordan forskjellige drumspeed- og airflowinnstillinger på brenneren kan gjøre store forskjeller på akkurat den samme kaffen. Vi fikk cuppe eksperimentet hans etter foredraget. Alle foredragene finnes forresten her.

Den første konkurransecuppingen var Obata og jeg hadde vanskeligheter med å finne igjen vår egen kaffe da det var mange like kopper på bordet og jeg skjønte at konkurransen kom til å bli hard. Luis Delcid (altså vår egenvalgte kaffe) kjente jeg igjen, men det var også på dette bordet mange gode kaffer og vi var nå ekstremt spente!

Resultat:

2.plass overall!
(3.plass Obata og 2.plass Luis Delcid)

Vi var ekstremt glade over å kunne holde på 2.plassen fra i fjor og enda nærmere fra å vinne denne gangen!

Takk for alle forelesningene, samtalene og masse digg kaffe, vi gleder oss allerede til neste år!

Trude Skjold Løken, hovedbrenner.

Handlekurv