Takk o hei

Kaffa är ett litet brenneri som köpt, rostat och sålt kaffe från några av världens skickligaste kaffeproducenter sedan 2005. Sedan 2016 har jag haft glädjen att vara daglig leder och fått vara med på resan att dubbla omsättning och produktion. Kaffa omsätter idag runt 23 miljoner kronor och är en av 2019 års Gasellbedrifter.  Vi säljer kaffe till kaffebarer, restauranger, hotell och bagerier över hela Oslo och Norge.

Grunden för allt KAFFA gör är ett gott hantverk, hög kvalitet och en hållbar kaffehandel. Målet är att växa utan att kompromissa med de grundläggande principerna.

Sedan 2017 säljer vi också kaffe till över 600 matvarubutiker genom Kolonihagen. Som en del av det projektet har vi samlat in och fört vidare över en miljon kronor extra till arbetarna bakom kaffet. Det är jag otroligt stolt över.

Efter att ha arbetat med specialkaffe i över 10 år har jag nu fått möjligheten att fortsätta arbeta med livsmedel och matprodukter i en annan miljö. Det ska bli väldigt spännande.

Jag kommer att sakna mina kollegor och alla fantastiska kunder som gör jobben med att förmedla och servera vårt kaffe till tusentals människor varje dag. Det har varit en ära att arbeta med alla de bönder, exportörer, importörer och aktörer som utmanar en mycket dåligt fungerande världsmarknad av kaffe. Tillsammans skapar ni  en bättre framtid för de som behöver det mest, med smak och kvalitet som både mål och medel.

Grundare och ägare av KAFFA, Robert William Thoresen, är en av de modigaste och mest visionära personerna inom kaffe  jag arbetat med. Det är jag tacksam för.

Jag är säker på att Kaffa kommer fortsätta att utmana och utvecklas med ny daglig leder Elling Ånneland.

Tack alla våra kunder, leverantörer och samarbetspartners. Ni har lärt mig otroligt mycket och jag kommer alltid se tillbaka på min tid i Kaffa som en väldigt fin tid.

/Erik Rosendahl, daglig leder 2016-2019

Handlekurv