KAFFAnyhet Peru: Origin Coffee Lab

Det er essensielt å finne de riktige samarbeidspartnerne da kaffehandel ofte er basert på tillit, de personene med samme ambisjoner som oss og et ønske om å skape et langvarig samarbeid som kan gagne alle parter. Vi er kjempestolte av å kunne presentere vårt nyeste samarbeid, Origin Coffee Lab.

Peru er et land som har vært på vår radar helt siden 2012 da Robert først startet CCS. Her er tilgang på masse fantastiske kaffepartier, men det har tidligere ikke vært mulig å finne mikropartier med sporbarhet ned til enkelte gårder. OCL holder til i Cajamarca og ble etablert av Alex Julca og José Rivera, aka Pepe, for 3 år siden. Alex er oppvokst på kaffegård og har lang erfaring som cupper da han jobbet med kvalitetskontroll for en av de største kooperativene i regionen. Pepe er sønn av en kaffeeksportør og har tilbragt mesteparten av barndommen på en tørrmølle. Han stiller også med ekspertise på brenning da han har jobbet for flere veletablerte kaffebrennerier i statene.

Aller viktigst, Alex og Pepe er begge fra Cajamarca og kjenner både produsentene og landet godt. Sammen med sitt team styrer de en stødig skute for å forbedre kvalitet og bevissthet rundt kaffeproduksjon i regionen.

Solidario Program

For to år siden startet OCL et prosjekt som de kaller Solidario Program, her hjelper de alle sine produsenter å utvikle metoder for å forbedre drift og rutiner på sine respektive gårder. De pusher familiene med å se gården som en bedrift og hjelper de sette opp fullt budsjett og lage en business-plan for å se hva som faktisk skal til for å kunne leve av kaffeproduksjon. I tillegg betaler de alle medlemmer en premium på alle partier som holder høy nok kvalitet.

Peru er også kjent for å være en av verdens største produsenter av økologisk kaffe. Vi har tatt inn tre partier, hvorav to er Debio-sertifisert. Kaffen smaker fantastisk og vi håper vi kan få inn enda mer deilig, økologisk kaffe neste år.

Los Santos

Dette er en blanding fra flere bønder leverer kaffe fra samme område. Disse bøndene er med i Solidario Program. Los Santos er et økologisk parti vi har tatt inn for Kolonihagen og vil være tilgjengelig ila våren.

Damian Espinoza

Damian er andregenerasjons kaffebonde og har produsert kaffe siden 2002, her dyrker han Bourbon og Caturra. Han ble inspirert til å dyrke spesialkaffe etter at en av hans naboer vant en kaffe-konkurranse, dette har båret frukter og i fjor kom Damian på 2. plass i Cup Of Excellence.

Dette partiet er også økologisk og du finner kaffen på Maschmanns Matmarked.

Pedro Padilla

Pedro er kun 21 år gammel men har allerede dyrket kaffe i 5 år på sin gård La Lacuma. Han er 3. generasjons kaffebonde og har 7 brødre som også driver hver sin gård. De er en stolt familie som har som mål å investere i bedre foredlingsfasiliteter og plante nye varianter for å fortsette å forbedre kvaliteten på sin kaffe.

Dette partiet lanseres her på KAFFA 25. mars.

Vi gleder oss stort over å kunne dele disse nyhetene med dere og håper dere liker kaffen like godt som vi gjør.

Handlekurv